Gouden socialmediatips!

Als u op onderzoek uit gaat, komt u online ontzettend veel lijstjes, blogs en tips tegen hoe u de beste content voor uw organisatie kunt creëren. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Hou dan deze 5 gouden tips bij de hand, dan zit u altijd goed!

5-gouden-social-media-tips

 

  1. Deel passende content

De enorme hoeveelheid content die op het web aanwezig blijft continu groeien. Dit wil niet zeggen dat al deze content uniek is en past bij uw organisatie. Het is natuurlijk zeer belangrijk dat de content die u deelt aansluit bij uw organisatie en doelgroep. Door de content relevant en concreet te maken zijn uw social media-accounts beter vindbaar voor de klant.

U kunt natuurlijk zeker wel experimenteren met verschillende soorten content. Door eens iets anders dan normaal te proberen ontdekt u ook of uitzonderingen impact hebben op uw bereik, interactie en volgersaantallen. Blijf hierbij wel altijd dicht bij de waarden en tone of voice van uw organisatie.

  1. Werk met beeld

Mensen zijn visueel ingesteld en onthouden visuele informatie beter dan alleen tekstuele informatie. Een afbeelding of video als versterking van uw post werkt daarom ook vaak beter. Ook hier geldt: het hoeft niet direct hoogstaande content te zijn, experimenteren mag! Wees niet bang om fouten te maken, het zijn juist de fouten waar u het meeste van leert en de volgende keer op in kunt spelen.

  1. Meten is weten

Het cliché is hier in toch wel echt de waarheid. Om te weten wat werkt voor uw doelgroep en wat niet, moet u de resultaten van de posts consequent meten. Juist wanneer een post niet goed aanslaat, is dit een goed leermoment, want hoe raakt een doelgroep betrokken via social media?

Bij het meten moet u rekening houden met de volgende vier aspecten:

  • Cijfers (Volgers, bereik enzovoorts)
  • Kanaal (Hoe komen de bezoekers op uw kanaal?)
  • Consumptie (Paginaviews, sessietijd enzovoorts)
  • Conversie (Welke bezoekers worden klanten)

Wanneer u op deze vier vlakken doorziet wat er goed of niet is aan een post, kunt u daar de volgende keer rekening mee houden en dit aanpassen en verwerken in de volgende posts.

  1. Bouw aan een relatie met uw bezoeker

Dit is misschien wel één van de lastigste onderdelen want online communicatie is minder persoonlijk en al helemaal wanneer er vanuit een organisatie wordt gecommuniceerd. Het is daarom een leuke uitdaging om een band op te bouwen met de bezoekers van uw Facebookpagina, Twitteraccount of Instagrampagina. Uit onderzoek is gebleken dat 67% van de consumenten social media gebruikt als klantenservicepunt. Dat is behoorlijk veel en juist daarom is het belangrijk dat u uw social media kanalen scherp in de gaten houdt en de interactie met de consument aan blijft gaan.

  1. Wees transparant

Door volgers een kijkje in de keuken te geven door bijvoorbeeld het team voor te stellen of meer te vertellen over uw manier van werken, creëert u meer verbinding met uw achterban. Online wordt er een bepaalde openheid verwacht van organisaties die zich tussen alle social media, fora en blogs bewegen in de levens van de consument. Als het contact met de organisatie dan niet oprecht op erg gesloten over komt, zal de consument hier gemakkelijk door heen prikken.

Ook nu blijkt maar weer.. Een bericht op social media plaatst u niet even zomaar tussendoor. Deze gouden tips opgesteld door Frankwatching brengen weer extra structuur en sturing in uw social media strategie!