Infographics gebruiken? Waarom?

Info-uit-infographics

1. Het verbetert de vindbaarheid (SEO)

Goed ingerichte infographics kunt u voorzien van backlinks en titels die er voor zorgen dat uw SEO verbeterd en u dus beter vindbaar bent voor de zoekmachines.

2. Het trekt de aandacht

De mens is visueel ingesteld. 90% van de data die naar onze hersenen gaat is beeldend. Daarnaast reageert 40% van de mensen beter op visuele uitingen dan tekstuele uitingen. Men hoeft niet ieder woord te lezen en krijgt met een snelle scan al een goede indruk van de inhoud

3. Het heeft potentieel om viral te gaan

Goed gevormde infographic worden sneller opgepikt door de mens dan een paragraafje vol tekst. Door de snelle leesbaarheid van een infographic worden deze een stuk sneller gedeeld met de eigen volgers.

“Infographics worden 832% vaker gedeeld dan tweets met dezelfde lading!”

4. Het zorgt voor merkbekendheid en laat zien dat u de specialist bent!

Een sterke infographic die is vormgegeven in uw huisstijl helpt bij het uitdragen van de identiteit van de organisatie en kan de merkherkenning versterken. Door het delen van deze relevante en interessante content laat u zien dat u de kenner bent en weet waar u het over heeft. Dat zorgt weer voor vertrouwen bij de achterban.

5. Het is superdeelbaar en herbruikbaar!

In tegenstelling tot platte tekst zijn infographics gemakkelijk te delen als deze aantrekkelijk en informatief genoeg zijn. Valt hij in de smaak? Wees niet bang om het nog eens te delen, goede infographics zijn zeker herbruikbaar!

Zie hier de oorspronkelijk infographic over het inzetten van infographics!