Meer persoonlijkheid geven aan uw content? 10 tips!

Contentmarketing is niet meer weg te denken! Het is dan natuurlijk essentieel dat u uw lezers interesseert met uw content en hen er bij betrekt. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk..

Heeft u ook moeite met het opstellen van interessante content voor uw website? Sarah Rickerd van Content Marketing Institute heeft tien simpele tips op een rijtje gezet om meer vermakelijke content met veel persoonlijkheid aan uw publiek te kunnen geven:

1. Vertel een goed verhaal

Mensen zijn gek op goede verhalen. De truc is om een verhaal te vertellen dat uw boodschap overbrengt maar tegelijkertijd ook leuk is om te lezen. Voeg bijvoorbeeld anekdotes toe om de luchtigheid in het verhaal te houden.

2. Wek emoties op die bij uw content passen

U kunt hogere betrokkenheid van uw lezers creëren door emoties op te wekken. Dit soort artikelen worden vaker gedeeld dan artikelen waarbij niet op de menselijke emoties wordt ingespeeld. De emoties kunt u pakken door de ‘tone of voice’ van uw artikelen aan te passen naar de emotie die u wilt overbrengen of veel gebruik te maken van beladen woorden zoals liefde, gelukkig, verdrietig, falen of winnen.

3. Stel retorische vragen

Het stellen van retorische vragen zorgt er voor dat de lezer zijn of haar aandacht bij het artikel moet houden. Gebruik de vragen op een manier waardoor de lezer gaat nadenken over de vraag of uw boodschap, zij hebben natuurlijk niet de mogelijkheid om letterlijk op deze vragen te reageren. Pas wel goed op, te veel van deze vragen in een tekst kunnen zorgen voor irritatie bij de lezer. Hou een maximum aan van twee retorische vragen per 500 woorden.

4. Denk aan de opmaak

Natuurlijk wil het oog ook wat, dat moet zeker niet vergeten worden. De tekst moet er aantrekkelijk uitzien dus maak gebruik The Too Much Content Marketing Risk Bannersnackvan kopjes, tussenkopjes en verschil in lettertypes. Dit maakt de tekst een stuk overzichtelijker.

5. Gebruik eens een bijzonder woord

Door af en toe ‘een woord dat je niet zo vaak hoort’ toe te voegen aan de tekst, brengt u meer persoonlijkheid aan in de content. Ook hier geldt, let wel op met de hoeveelheid van dit soort woorden. Te veel werkt averechts.

6. Schrijf over iets dat u interessant vindt

Als u het al niet interessant vindt, wat zullen de lezers er dan wel niet van vinden.. Mocht er toch af en toe een onderwerp voorbij komen dat u totaal niet kan boeien? Ga dan zo lang mogelijk opzoek naar de context die het voor u en uw lezers wel interessant maakt.

7. Doe inspiratie op

Lezen, lezen, lezen! Lees inspirerende en goed geschreven content van anderen, dan merkt u vanzelf dat de manier van schrijven u verder gaat helpen met het meer persoonlijkheid geven aan uw content.

8. Gebruik fascinerende feiten

Weetjes, feitjes of andere verrassingen zorgen er voor dat de content hen blijft vermaken en doordat u hen iets bijbrengt zullen zij de content extra waarderen.

9. Schrijf zoals je spreekt

Communiceer duidelijk en persoonlijk wanneer u dit in het ‘echte’ leven ook doet. Zorg er dus voor dat uw persoonlijkheid terugkomt in uw schrijfstijl. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met uw doelgroep.

10. Bouw spanning op

Bedenk vooraf wat het meest interessante deel van uw content is en bouw op naar de onthulling van die informatie. Bent u aan het begin begonnen met een vraagstelling? Bouw in uw content dan op naar de beantwoording van deze vraag.

Komt u er na deze tips nog niet uit? Neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op en ontdekt hoe Brandsync u kan helpen!