SEO: Tips voor het verbeteren van uw online zichtbaarheid

Wilt u dit toch liever aan professionals over laten? Dan nemen wij dit graag voor u uit handen! Klik hier voor meer informatie over onze SEO abonnementen.

In een wereld waar online marketing de hoofdrol speelt op het gebied van marketing tools, is het van groot belang om snel gevonden te kunnen worden. U heeft immers niet veel aan een moderne website, een interessante Instagram feed of de grappigste Facebook posts, als niemand u weet te vinden. Dit is waar ‘SEO’ u verder helpt. SEO staat voor “Search Engine Optimization”, wat simpelweg inhoudt hoe eenvoudig en snel mensen uw bedrijf weten te vinden door middel van zoekopdrachten in online zoekmachines.

Wij geven u graag een aantal tips die om uw online relevantie te optimaliseren:

1. Start zo vroeg mogelijk met het toepassen van SEO 

Hiermee zorgt u ervoor dat u vanaf de lancering van uw bedrijf een plan op kunt zetten om zo continu uw bereikbaarheid te kunnen verbeteren. Zo kunt u direct zien wat er ontbreekt en wat er         te optimaliseren valt.

2. Integreer Google Analytics op uw website voor inzicht in de prestaties van uw website

Denk hierbij ook aan het gebruiken van de zoekwoordplanner van Google. Hier kunt u zien hoe vaak er wordt gezocht naar bepaalde zoekwoorden.

3. Bepaal de zoekwoorden schaal waarin u zich wilt bevinden

Houdt goed in de gaten dat u zich binnen deze schaal blijft bevinden om zo niet te breder te gaan zitten dan u werkelijk aanbiedt, dit doet af aan uw relevantie voor de zoekmachines. Vraag bijvoorbeeld eens aan uw collega’s, familie en vrienden aan welk type trefwoorden zij denken bij uw product en vul deze suggesties aan met uw eigen vakkundigheid. Ook kunt u hierbij rekening houden met de websites van uw concurrenten.

4. Integreer de zoekwoorden in de content op uw pagina’s

Over het algemeen worden dergelijke zoekwoorden minimaal 1 keer in de tekst voorkomen, maar doet u dit 3 tot 4 keer, verbetert dit uw relevantie voor de zoekmachines. Denk hierbij ook aan synoniemen en de intentie van de zoekwoorden. Verschillende zoekwoorden met de zelfde intentie samen heten een topic. Houdt er ook rekening mee dat u uw teksten regelmatig moet aanpassen, om zo up-to-date te blijven.

5. Specifieer uw tekst

Zorg ervoor dat uw tekst zo specifiek en compleet mogelijk over uw topic gaat, zodat de bezoekers het gevoel hebben dat zij direct hetgeen hebben gevonden waar zij naar op zoek waren. Maak uw alinea’s niet langer dan 5 zinnen, zodat bezoekers hun aandacht er makkelijk bij kunnen houden. Het is van uiterst belang dat u waardevolle en relevante informatie aanbiedt, waar uw bezoekers echt iets aan hebben. U kunt hierbij ook denken aan het invoegen van links naar relevante pagina’s, zodat uw tekst niet te lang wordt en u uw bezoekers toch meer informatie kan verstrekken wanneer zij daar interesse in hebben.

6. Optimalisatie van afbeeldingen, video’s en animaties

Door het gebruik van afbeeldingen en video’s, wordt u sneller gevonden worden via Google images en  Google video’s. Verrijkte content is immers direct positief voor de SEO. De afbeeldingen en video’s die u gebruikt voorziet u van alt- en metatags om ook op deze manier weer direct (voor de zoekmachine) zichtbaar te maken wat men terug gaat vinden in deze content.

7. Richten op bepaalde talen en landen

Neem een domein-extensie van het land waar u graag wilt scoren, zoals .nl en zorg dat er zo veel mogelijk verwijzingen zijn vanuit websites uit de gekozen landen naar uw eigen website.

En natuurlijk niet te vergeten…

8. Delen, delen en delen

Deel uw website of nieuwe artikelen altijd op uw social media kanalen om zo het grootste bereik te creëren. Zorg er dan ook voor dat er genoeg zichtbare links staan op uw website die de bezoeker doorverbinden naar uw verdere kanalen.

 

Lees hier het volledige artikel met een overzicht van alle tips van seoguru.nl