Welke incentive levert de meeste conversie op?

Bereik meer conversie door het kiezen van de juiste incentive! Maar wat is de juiste incentive voor jouw organisatie? 

Wat is de meest gemaakte fout bij het bestellen van een nieuwe incentive?
Wat is nieuw? Wat is populair? Wat gebruiken andere merken? Het probleem is dat het kiezen van een incentive vaak gebeurd op basis van een willekeurige individuele suggestie. Dit is niet vreemd, want in alle beslissingen die we maken spelen onze persoonlijke voorkeuren een rol. Wat ook vaak voorkomt is dat oude incentives worden hergebruikt. Economisch erg verantwoord, maar niet effectief.

Waarom het gebruik van incentives waardevol is!
De reden dat bedrijven gebruik maken van incentives is om de conversie te vergroten. Incentives kunnen namelijk de magneet zijn die twijfelaars alsnog over de streep trekken. Iets weggeven lijkt op het eerste gezicht van economische waarde, maar uit onderzoek blijkt dat de psychologische waarde de doorslag geeft. Zo kunnen de economische waarde van een tablet en een weekendje weg hetzelfde zijn. Maar de psychologische waarde is veel hoger bij het weekendje weg, omdat dit een emotionele ervaring creëert.

Wat is de beste manier om incentives te meten?
Om deze subjectieve, psychologische waarde te meten, zijn andere instrumenten nodig dan de standaard  A/B-testen. Waarom? Omdat we voor psychologische waarde moeten gaan kijken naar onbewust gedrag en onderliggende gevoelens. Om het optimale resultaat van jouw incentive te meten kun je daarom beter gebruik maken van de klantervaringen. Voer een klanttevredenheidstest uit, start een poll of creëer een like & winactie waarbij de mooiste/leukste/grappigste ervaring van de desbetreffende incentive beloond wordt.

De perfecte incentive voor uw organisatie!
Onbewuste voorkeuren kunnen gemeten worden door middel van impliciet testen. De basis van impliciet onderzoek is het registeren van de reactietijden van de respondent bij het maken van keuzes tussen alternatieven. Hierbij geldt: hoe korter de reactietijd, hoe sterker een associatie in het brein genesteld zit. Een korte reactietijd indiceert een sterkere keuzevoorkeur voor de incentive. In de praktijk resulteert een sterke keuzevoorkeur in een hogere respons, wat uiteindelijk leidt tot een campagne met een hogere conversie. Het blijft hierbij belangrijk dat u de doelgroep goed in gedachten houdt en de incentives hierop aanpast. Zo scoort een opleidingscheque beter voor jongeren en een administratiecheck beter onder ouderen.